Orbán harcolna, Jézsó Gábor a biztonságot hirdeti

Megosztás

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületének jelöltje, Jézsó Gábor a Facebook oldalán hirdette meg a magyar béke és biztonság nevet viselő programját. A program 7 pontot tartalmaz. Ezekről beszélgetünk a képviselőjelölt úrral.

A magyar béke és biztonság programja

1️. Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból és bent kell maradnia az Európai Unióban, hiszen az Európai Unió a béke garanciája. Mióta létrejött nem volt Európában háború.

2️. Magyarország közös otthonunk, ezért békét kell teremteni az országban, az elmúlt évek gyűlölete helyett, eljött a hit, a remény és a szeretet ideje!

3️. Mindenkinek jár a biztonság, ezért javítani kell a közbiztonságot, legyen elérhető rendőr a legkisebb településeken is!

4️. A biztonsághoz hozzátartozik az anyagi biztonság is. Ma naponta drágul az alapvető élelmiszerek ára, bizonytalan a gazdasági környezet, az emberek egyik napról a másikra veszíthetik el munkájukat. Ebből elég volt, garantálni kell mindenkinek a tisztességes megélhetést.

5️. Napjainkban kiemelten fontossá vált az energiabiztonság. Orbán Viktor kiszolgáltatottá tette Magyarországot. Egy család sem maradhat gáz, vagy elektromos áram nélkül. Megvédjük a magyar családokat megszüntetjük az ország kiszolgáltatottságát!

6️. Mindenkinek jár az otthon biztonsága, ehhez az is hozzátartozik, hogy többet nem történhet olyan tragédia, hogy valaki a saját lakásában fagy meg, mert nincs mivel fűtenie. Garantáljuk az ingyenes, minőségi tűzifát a rászorulóknak.

7️. Meg kell védenünk a környezetünket is. Csak akkor képzelhető el biztonságos jövő, ha megállítjuk a klímaváltozást. Így kerülhetőek el a természeti katasztrófák és az élelmiszerhiány.

Miért tartotta fontosnak, hogy az ellenzék közös programján kívül, Ön egy kiegészítő programot is bemutasson?

Azt gondolom, hogy rendkívüli, történelmi időket élünk. Néhány hónappal ezelőtt, még elképzelhetetlen lett volna, hogy tőlünk néhány kilóméterre, a szomszédunkban háború legyen. Tragikus ez a háború, naponta halljuk és látjuk a híreket, hogy iskolákat, lakóépületek és kórházakat bombáznak. Édesanyák menekülnek a gyermekeikkel. Szívfacsaró a helyzet.
Ezekben a rendkívüli időkben világosan kell beszélni és biztonságot kell nyújtani a magyar embereknek, ezért született meg ez a program.

A kormány azzal vádolja az ellenzéket, hogy katonákat és fegyvereket küldene a háborúba, mit gondol erről?

Én ezt nagyon szomorúnak tartom. Egy szó sem igaz ebből, azt gondolom, egy ilyen nehéz helyzetben összetartásra lenne szükség, nem rémisztgetésre és vádaskodásra. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a saját gyermekeinket egy háborúnak akarnánk kitenni. Polgári búcsúztatóként sajnos naponta találkozom a tragédiával, próbálok megnyugvást és vigasztalást nyújtani az elhunytak családjának. Pontosan tudom milyen fájdalom elveszíteni valakit, de azt elképzelni sem tudom, hogy mennyivel fájdalmasabb lehet valakit egy értelmetlen háború miatt elveszíteni. Az ellenzék is és minden jóérzésű ember ki szeretne maradni a háborúból. Véleményem szerint ez a pánikkeltés teljesen ellentétes az Orbán Viktor által hangoztatott stratégiai nyugalommal. Milyen stratégiai nyugalom az, amikor az országot azzal riogatják, hogy az ellenzék háborúba küldené a magyar fiatalokat? Szörnyű, hogy egy ilyen tragikus helyzetet is politikai haszonszerzésre használ fel a kormány.

Véleménye szerint a programnak melyik a legfontosabb pontja és miért?

Én azt gondolom, hogy mindegyik pont egyformán fontos. Meg kell értenünk azt, hogy Magyarország békéjét és biztonságát az Európai Uniós tagságunk tudja csak garantálni. Ezért is tartom felelőtlennek és veszélyesnek azt, hogy Orbán Viktor néhány nappal ezlőtt ismét Brüsszel, tehát az Európai Unió ellen hirdetett harcot. Hasonlóan fontosak tartom azt is, hogy leszámoljunk az országon belüli megosztottsággal és gyűlölettel. Ezekben a nehéz időkben különösen fontos, hogy Magyarország egységes és erős legyen.
A nehezebb körülmények között élő honfitársainknak szintén nagyon fontos, hogy legalább azt garantálni tudjuk, hogy senki nem fagy meg a lakásában amiatt, hogy nincs pénze fűteni. Egyébként a tehetősebbeknek is érdeke, hogy a nehézsorsú társainknak minőségi tűzifát adjunk, hiszen ez csökkenti a légszennyezettséget, így nem szorulnak rá arra, hogy szeméttel fűtsék a lakásukat.
Hosszabb távon vizsgálva a magyar biztonság szempontjából ugyanennyire fontos a környezetvédelem és az orosz energiafüggőség megszüntetése is. Látjuk azt, hogy most is komoly aszály van, ez később csak rosszabb lesz és komoly a veszélye annak, hogy élelmiszerhiány fog kialakulni, ami tovább növeli az inflációt is. Az orosz energiafüggőség pedig az ország függetlenségét veszélyezteti. Tehát őszintén azt gondolom, hogy minden pont egyformán fontos.

A meghirdetett programtól elszakadva, már csak néhány nap van hátra a választásokig, milyen eredményre számít?

Én bízom az emberekben, bízom abban, hogy valóban eljött a hit, a remény és a szeretet ideje. Nagyon szoros mérkőzésre számítok, de rajtunk áll, hogy milyen eredmény fog április 3-án születni. A győzelemhez mindenkire szükség van, mindenkinek el kell mennie szavazni és meg kell győznie a családtagjait, barátait, ismerőseit is, hogy menjenek el választani, éljenek a jogukkal és szavazzanak a békére a biztonságra és egy igazságos Magyarországra. Ha ezt megtesszük, akkor azt gondolom nyerni fogunk.

Kapcsolódó cikkek